Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Sálem zněl smích

12.01.2017 17:18

A bylo to zásluhou ženy, která co by host prvního Literárního čaje v tomto roce dokázala půldruhé hodiny bavit všechny přítomné – redaktorky, moderátorky, scénáristky, spisovatelky a novinářky Zuzany Bubílkové. Historky z jejího soukromého i profesionálního života nebraly konce. Zavzpomínala na sportovní kariéru v mládí, na počátky svého působení v časopise Popular, na pozdější činnost v rozhlase a televizi. Hovořila o tom, jak složité pro ni bylo rozdělení Československé republiky, protože ona měla k oběma částem stejně blízko.

Řada historek se pojila se setkáními s politiky, ať už v pořadu Co týden dal, který moderovala spolu s Otou Černým, nebo v satirických pořadech S politiky netančím či Politické harašení, v nichž vystupovala spolu s Miloslavem Šimkem. Jednotlivé historky doslova „sypala z rukávu“. Velmi živě a vtipně povídala o povahových rysech lidí, s nimiž se potkala, třeba o Václavu Klausovi, Miloši Zemanovi nebo Jiřím Paroubkovi. Její postřehy svědčily o značné novinářské invenci i schopnostech sdělit poznatky divákům. A všechno to bylo prostoupeno humorem, není tedy divu, že její povídání se setkalo s příznivým ohlasem u publika.

Dověděli jsme se i o spisovatelské tvorbě Zuzany Bubílkové. Je autorkou či spoluautorkou řady knih, ve kterých čerpá především ze své novinářské činnosti.

Setkání s touto nesmírně vitální ženou bylo velmi příjemné. Její optimistické vidění světa poznamenalo všechny, kteří vpodvečer 11. ledna zavítali do vyškovské knihovny.

Mgr. Libuše Procházková

Češka nebo Slovenka? Dovíte se v tomto videu.