Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Po Česku s Václavem Žmolíkem

06.10.2015 14:24

Životním mottem hosta říjnového Literárního čaje o páté je: „ Nenudit se, nehrbit se a nemuset lhát.“ Celé jeho vystoupení jako by tato slova naplňovalo.

Vystudovaný právník, dnes publicista, televizní a rozhlasový moderátor Václav Žmolík se představil na pondělním Literárním čaji o páté v tom nejlepším světle. Jeho povídání o televizní a rozhlasové práci, o tom, jak začínal, jakým způsobem získává náměty ke svým toulkám po Česku, o spolupracovnících, o své rodině bylo prodchnuto zaujetím pro vše, co dělá, nadšením, radostí a optimismem, s jakými ke své práci přistupuje („když něco hodně chceš, nakonec toho dosáhneš“). 

Témat bylo hodně – návštěvníci se ptali i na záliby a koníčky našeho hosta, na to, co čte, jak moc se mu „plete“ profese do soukromí, jaký je rozdíl mezi rozhlasovou a televizní prací. Pohotové, vyčerpávající odpovědi byly dalším svědectvím jeho činorodosti a aktivity. Zaujal i hezkou, přirozenou češtinou.

I při podepisování své poslední knihy Po Česku II rozdával úsměvy, přidával milá slova a ochotně se vyfotografoval s každým, kdo měl zájem.

Setkání s lidmi, pro něž je jejich práce koníčkem, navíc s lidmi vzdělanými a přitom skromnými,  je obohacující. A k takovým lidem Václav Žmolík určitě patří.

Mgr. Libuše Procházková

Fotogalerie