Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Ohlédnutí za Měsícem čtenářů

25.03.2014 14:06

Březen – Měsíc čtenářů – je pomalu za námi. Klub přátel KKD rovněž přispěl „svou troškou do mlýna“. Uspořádali jsme dvě akce, na něž jsme pozvali milovníky knih.

Na prvním  setkání představila Zdeňka Adlerová, PR pracovnice knihovny a členka Klubu, knihy, které v roce 2013 obohatily knižní fond knihovny. O některých z nich pohovořila podrobněji a doporučila je návštěvníkům ke čtení. Knihy putovaly od jednoho hosta ke druhému a řadu z nich si čtenáři posléze odnášeli domů. Ale nezůstalo jen u toho. Přítomní sami hovořili o knihách, které je v poslední době zaujaly, a doporučovali je ostatním.

O čtrnáct dnů později bylo další odpoledne Milovníků knih,  tentokrát zaměřené tématicky na ženské literární hrdinky. Úvod patřil předsedkyni Klubu Libuši Procházkové.  Připomněla přitomným několik zajímavých ženských postav z klasické světové i české literatury. A pak opět měli slovo přítomní. Vůbec nevadilo, že po chvíli se ženské postavy zaměnily za ženské autorky. Podstatné je, že na zřeteli stále zůstávaly knihy. A opět se ukázalo, že jejich milovníků je stále dost.

Původně se plánovalo, že obě tyto akce se budou konat v K-klubu, počítali jsme spíše s komorním prostředím. Ale mile nás překvapil značný zájem o obě akce, který je  přivedl do Společenského sálu. Už nyní se těšíme na další setkání Milovníků knih.

Fotogalerie