Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Literární čaj "na Zahradě"

26.10.2017 12:05

V pondělí 6. listopadu 2017 v 16.30 h. budou hosty Literárního čaje spisovatelka Jana Richterová, autorka pentalogie Zahrada a Libor Richter, nakladatel.

Mgr. Jana Richterová se narodila se roku 1967 v Opavě. Absolvovala humanitně a výtvarně zaměřená studia a pětiletý psychoterapeutický výcvik v hlubinné a psychodynamické psychoterapii. Pracovala řadu let v oblasti zdravotnictví jako arteterapeutka, je členkou České arteterapeutické asociace. Věnovala se také pedagogické činnosti v ZUŠ jako učitelka výtvarného oboru a na Ostravské univerzitě, kde externě vyučovala arteterapii. Od roku 2014 je členkou Obce spisovatelů České republiky. Žije a pracuje v Opavě.

"Cyklus „Zahrada“ severomoravské spisovatelky Jany Richterové překonává o několik úrovní laťku nastavenou pro současný společenský román i pro žánr new adult fantasy. Vítězí uměleckým ztvárněním, poutavostí příběhu, závažností postřehů. Patří k nečetným dílům, která sugestivně a v neokázalém souladu propojují mýty s postmoderní érou. Věrohodnost a bohatství psychologických motivů zvýrazňuje napětí a dynamiku děje. Napsána mistrnou rukou, fantastika dokáže proniknout do mezilidských vztahů a duchovní sféry člověka niterněji a výstižněji než většina realistické literatury. Je jí totiž dáno, aby obsáhla naše podvědomí, hlubiny snů, tužeb a děsů, kolektivní paměť, archetypy, které ani v globalizovaném světě nepřestaly provázet náš zdánlivě běžný život. Pochopíme, že s protagonisty „Zahrady“ sdílíme vesmír jejich mysli."

PhDr. Františka Vrbenská, spisovatelka, lektorka a publicistka, členka Obce spisovatelů České republiky

Zdroj: Zahrada

Vstup pro členy Klubu zdarma, ostatní 50 Kč.

Mgr. Jana Richterová se narodila se roku 1967 v Opavě. 
Absolvovala humanitně a výtvarně zaměřená studia a pětiletý psychoterapeutický výcvik v hlubinné a psychodynamické psychoterapii. Pracovala řadu let v oblasti zdravotnictví jako arteterapeutka, je členkou České arteterapeutické asociace. 
Věnovala se také pedagogické činnosti v ZUŠ jako učitelka výtvarného oboru a na Ostravské univerzitě, kde externě vyučovala arteterapii. Od roku 2014 je členkou Obce spisovatelů České republiky. Žije a pracuje v Opavě.