Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Klubový večer s Nahým Wolkrem

20.12.2013 18:23

Poslední Literární čaj hostil tentokrát mladé divadelníky z Prostějova. Amatérské divadlo Point – to byli čtyři mladé ženy, čtyři mladíci a tři muzikanti. Režisér představení MgA Aleš Procházka, ředitel prostějovské knihovny,  to vše jistil z pozadí sálu.

Jednoduchá a při tom velmi názorná scéna stejně jako  nápaditá choreografie, původní hudba, přirozené vystupování herců – to vše přineslo zajímavou podívanou. Před očima diváků se odvíjel poslední rok života básníka, který „zemřel mlád dvacet čtyři let“. Opojení životem, psaní veršů milostných i sociálních, mladá láska, hýření s kamarády byly postupně vystřídány předzvěstí blížícího se konce, ubýváním sil vedoucím až do úplného vyčerpání.

Diváci byli zcela vtaženi do dění na scéně, s úsměvem sledovali mladistvé zaujetí básníka okolním světem, jeho zamilovanost, s dojetím pak byli svědky jeho odcházení. Zkrátka ti, kteří opustili na chvilku předvánoční přípravy a sešli se v sále knihony, se vraceli do svých domovů obohaceni o hluboký zážitek.

Fotogalerie.
Autorka fotografií Eva Bílková