Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Večery pod lampou, setkání první

24.02.2017 15:26

Ve čtvrtek 23. února 2017 se v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově konal první z nového cyklu pořadů Večery pod lampou. Vydaly jsme se do "starých časů" a představily našim hostům čtyři ženy v literatuře První republiky: Vlastu Javořickou, Vlastu Pittnerovou, Jarmilu Glazarovou a Marii Majerovou.

Obávaly jsme se, zda v dnešní době hudebně-literárním pořadem zaujmeme. Za vše hovoří e-mail, který ještě týž večer doputoval do schránky jedné z knihovnic: 

...Nemůžu jinak, musím poděkovat, že jste dokázaly potěšit tolik ženských (a možná i několik málo přítomných mužů). Úžasný nápad, který jste dovedly k dokonalosti. Bylo tam všechno. Humor, noblesa, poučení, některé nové informace, mělo to skvělou energii a atmosféru.
Pořád jsem přemýšlela nad tím, proč  a čím Roky v kruhu (kniha Jarmily Glazarové) tak oslovují. A došla jsem k tomu, že u mě je to hlavně vzájemná úcta a respekt dvou lidí, i když s tak velkým věkovým rozdílem (nebo možná práve proto?), kde každý má své místo, svou roli v životě a na té pracuje (oba jsou velice dělní).To je asi ten důvod, proč z té knihy vane takový klid, pohoda a životní spokojenost. A oblíbenost i v dnešní uspěchané době...

Děkujeme všem za slova chvály - ta nám vždy dodají sílu k další práci.

Video z akce najdete na adrese: https://youtu.be/tfZsx6IqCE0
Kostýmy zapůjčila: https://maskyvyskov.webnode.cz/ 

Další Večery pod lampou: 23. března 2017 v 16.30 hod.: Monika Maláčová: Nezlomná žena česká, komponovaný pořad o Boženě Němcové