Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Oslavili jsme 100 let od narození Karla Dvořáčka

07.11.2011 13:29

Karel Dvořáček by měl určitě radost, kdyby měl možnost v den stého výročí svého narození usednout mezi přátele knihovny a literatury ve společenském sále vyškovské knihovny, která od roku 1992 nese jeho jméno. 

Rodák z Ivanovic na Hané byl českým spisovatelem, učitelem, amatérským hudebníkem a hercem, autorem divadelních her, za okupace odbojářem. Tím vším stihl být ve svém krátkém, necelých 34 let trvajícím životě.

V pondělí 31. října  uspořádala vyškovská knihovna spolu s Klubem přátel KKD vzpomínkový literární podvečer, na němž byli účastníky vřele přivítáni vzácní hosté, syn spisovatele pan Alois Dvořáček a synovec  Ing. Stanislav Dvořáček, dále tajemník MěÚ Ivanovic na Hané Ing, Jan Kovář,  ředitel MKS Mgr. Luboš Kadlec, ředitel ZUŠ Milan Takáč a jiní.

O spisovateli pohovořil ředitel KKD Dr. Vladislav Raška. Ten společně s Aloisem Dvořáčkem představil sborník věnovaný jubilantovi. Ukázky z díla četly paní Ludmila Orálková a Miroslava Adamcová.

Nechyběl ani krásný hudební program, v podání  pedagožek, absolventek a studentek ZUŠ a knihovnice Mgr. Sylva Cidlinské, která nadchla posluchače Janáčkovým lašským tancem Pilky. Mlsné jazýčky ocenily připravené pohoštění.

Večer proběhl ve velmi příjemné atmosféře a nezbývá než poděkovat organizátorům, kteří se svého úkolu zhostili na jedničku s hvězdičkou.

Fotogalerie na Facebooku.
Autoři fotografií: Soňa Křetinská, Jitka Wohlgemuthová a Robert Bílek.