Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Na Čaji se křtilo

22.05.2014 11:39

Ve středu 21. května 2014 byla hostem Literárního čaje o páté spisovatelka, novinářka, propagátorka vědy a kritického myšlení paní Věra Nosková. Přijela už v poledne s přáním prohlédnout si Vyškov. A tak jí bylo umožněno navštívit radnici, kde  obdivovala především obřadní síň. Pak se prošla po městě.

Spisovatelka nepřijela s prázdnou. Přivezla s sebou dvě knihy, z nichž jedna vyšla poprvé a rázem získala Cenu čtenářů, a druhá vyšla v reedici v nové, doplněné podobě a byla nominována na Cenu Boženy Němcové. Hned v úvodu byly knihy Proměny a Ať si holky popláčou pokřtěny. Kmotra, předsedkyně Klubu Libuše Procházková, popřála knihám,  aby přinášely potěšení a zážitek z četby a nacházely stále více a více spokojených  čtenářů a aby se brzy dočkaly dalších „sourozenců“.

Po přípitku šampaňským se ujala slova autorka. Seznámila přítomné, kterých se sešlo téměř čtyřicet, nejen s uvedenými knihami, ale s celou svou tvorbou. A pak odpovídala na otázky. Vyprávěla o své činnosti ve spolku Sisyfos, jehož byla spoluzakladatelkou, o své publicistické práci i o vlastním nakladatelství. Reagovala na dotazy, jaký je její názor na současné novináře, na bulvární média i na současnoou literární produkci. Vyznala se také ze svých literárních lásek. Mluvila se zaujetím, byla upřímná a otevřená, a tím si získala publikum. A přitáhla pozornost i ke svým knihám. Když na závěr byla dána možnost si pokřtěné knihy zakoupit, v malé chvíli zmizely ze stolu v taškách členek Klubu. Samozřejmě i s podpisem autorky.

Poznali jsme další zajímavou osobnost současné české prózy. Paní Věra Nosková zanechala ve Vyškově dobrý dojem.

Fotogalerie