Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Milé setkání s neplánovaným hostem

27.03.2018 18:06

V úterý 27. března 2018 byla hostem Literárního čaje mladá brněnská autorka knih pro děti i dospělé Lucie Hlavinková. V úvodu setkání představila přítomným čtenářům svou trilogii pro děti Projekt pes. První dva díly již v knihovně máme, třetí díl vyjde v nakladatelství Albatros 11. dubna 2018. 

Na podzim roku 2017 vyšla Lucii Hlavinkové v nakladatelství JOTA první kniha pro dospělé Sestry Foxovy, pravdivý příběh o počátcích spiritismu. V současné době má hotový rukopis o lékárníkovi z nedalekého města Štramberk a pracuje na novém románu z prostředí módního salonu Podolská. Vyprávění nás velmi zaujalo a mnohé podnítilo k otázkám. Beseda se čile rozproudila.

Samozřejmě jsme se nezapomněli zeptat na to, jaké knihy náš host čte, co by doporučila našim čtenářům. Mezi její nejoblíbenější autory patří Haruki Murakami, dočetla sérii Geniální přítelkyně Eleny Ferrante, doporučuje knihy české spisovatelky Biancy Bellové, Saturnina Zdeňka Jirotky nebo Spolčení hlupců J. K. Tooleho.

Setkání, i když sjednané na poslední chvíli zraněnou Annu Bolavou, bylo velmi příjemné a doufáme, že se s Lucií Hlavinkovou opět ve Vyškově setkáme.