Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Literární čaje a Večery pod lampou v prvním pololetí 2019

28.12.2018 13:12

Zveme vás na akce Klubu přátel KKD, které se konají ve Velkém sále Knihovny Karla Dvořáčka, Nádražní 4, Vyškov, zpravidla v 16.30 hod. Vstup pro členy Klubu zdarma, ostatní 30 Kč, pokud není na pozvánce uvedeno jinak. Členem Klubu se můžete stát na Valné hromadě spolku, která se koná 9. ledna v 16.30 h. v KKD Vyškov.

15. ledna Martin Vopěnka, fyzik, pracovník psychiatrické léčebny, nakladatel a spisovatel.Vystudoval Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou ČVUT. Před rokem 1989 pracoval ve Výzkumném ústavu psychiatrickém, od revoluce se věnuje výhradně knihám. Knihy nejen píše, ale také vydává ve svém nakladatelství Práh.

24. ledna Jaroslav Irovský, spisovatel, který patří díky svému osobitému stylu psaní mezi nejvýraznější mladé olomoucké autory současnosti. Svou nezávislou tvorbou navazuje na autory americké Beat Generation, Johna Fanteho či Charlese Bukowského.

19. února Petra Dvořáková, spisovatelka a scénáristka, držitelka cen Magnesia Litera a Zlatá stuha.

19. března Milena Štráfeldová, spisovatelka a rozhlasová redaktorka.

2. dubna Zora Castillo, spisovatelka, která pochází z našeho regionu.

15. dubna Pavel Kosatík, absolvent právnické fakulty, novinář, scénárista a spisovatel. Autor především biografických a literár.něhistorických knih.

6. května Alena Mornštajnová, spisovatelka, překladatelka a lektorka. Díky románu Hana jedna z nejoblíbenějších současných českých autorek.

21. května pásmo Devět režisérů točí filmy podle Hrabala

Své tipy na spisovatele/spisovatelky, se kterými byste se v našíknihovně chtěli setkat, pište na adlerova@kkdvyskov.cz nebo na FB profil KKD Vyškov

.