Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Literární čaj s Richardem Pachmanem

10.04.2015 09:38

V úterý 21. dubna 2015 bude hostem Literárního čaje o páté hudebník a spisovatel Richard Pachman. Mimo jiné zde představí svou novou knihu napsanou podle skutečných událostí Tylda.

Richard Pachman, v médiích přezdívaný jako „Český Vangelis" je spisovatel a hudebník, který vystupuje ve svých sólových koncertních programech, v programech s hosty, jako jsou moderátoři Kamila Moučková, Karel Voříšek, houslista Jaroslav Svěcený, belgický klavírní mistr Francois Glorieux, zpěvačka a herečka Dita Hořínková a operní zpěvačka a moderátorka Martina Kociánová.

Kombinuje ve své tvorbě skladby zpívané, orchestrální, muzikálové i skladby s historickým nádechem a skladby středověké. Od roku 1993 vydal 30 CD a 4 DVD, koncertoval v USA, v Izraeli, v Rakousku, Německu, Holandsku, Lucembursku, Rusku, Francii a Belgii.

Je autorem několika muzikálů, jeho scénické oratorium Mistr Jan Hus bylo oceněno v roce 2006 cenou Nadace Vize 97 Dagmar a Václava Havlových, album MISSA bylo oceněno jako nejvýznačnější počin roku 2009 na poli současné vážné hudby. Pravidelně vystavuje své olejomalby v galeriích v ČR, na Slovensku Belgii a Holandsku.

Je autorem autobiografických knih Jak chutná bolest, Jak chutná život a historicko-romanticko-filosofického románu Útes, jeho pokračování Notre Dame a knihy o stalkingu s autobiografickými prvky Kdokoliv. Svou poslední, šestou knihu Tylda, román z 2. světové války založený na skutečném příběhu, napsal společně se svým otcem Františkem Pachmanem, se kterým spolupracoval i na předcházejících knihách.

Více informací na: https://www.richardpachman.cz/ 
 
Členové vstup zdarma, ostatní 40 Kč.