Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Třetí Literární toulky

23.10.2011 14:18

Za krásného slunného dne se jedenáctičlenná skupina členů Klubu přátel KKD vypravila na Knižní veletrh do Havlíčkova Brodu. Kromě bohaté nabídky jednotlivých nakladatelství jsme se účastnili řady doprovodných akcí.

Tradičně jímavé bylo vystoupení Eriky Bezdíčkové, která přežila Osvětim a na veletrhu představila svoji knihu Moje dlouhé mlčení. Michal Ajvaz přitáhl pozornost úryvky ze své novinky Lucemburská zahrada. Líbilo se vystoupení Pepy Nose, který četl z nové knihy Odvrácená strana šoubyznysu a současně zazpíval písně z právě vydaného alba.

Velmi jsme se pobavili na autorském čtení Ludvíka Vaculíka. S vervou sobě vlastní sáhl po prvotině Rušný dům a ve svém zaujetí zapomněl i na určený čas. Působivé bylo setkání  s běloruskými básníky Alesem Razanovem a Vitalem Ryžkovem, které skvěle doplňoval Sergej Smatričenko, překladatel žijící v současné době v Brně. Běloruské autory uvedli předseda českého PEN klubu Jiří Dědeček a spisovatel Jáchym Topol.

Protože slunné počasí lákalo k procházce, několik účastníků si prohlédlo krásné historické centrum města. Jedna z nás při té příležitosti zavítala do havlíčkobrodského muzea a zúčastnila se Diskuse o K. H. Borovském, konané v rámci Česko-rakouského literárního festivalu. Na závěr lze konstatovat, že i třetí literární toulky Klubu se vydařily. Škoda, že nás nebylo víc!

Mgr. Libuše Procházková

Fotogalerie na Facebooku KKD