Vyhledávání

Kontakt

Klub přátel KKD, o.s.
Sídlo:
Knihovna Karla Dvořáčka
Nádražní 4
682 01 Vyškov

517 324 547

Dvě hodiny smíchu a zábavy

09.10.2013 15:55

Na Arnošta Goldflama jsme se těšili. Herec, režisér, dramatik, dramaturg, pedagog a spisovatel, to vše v jedné osobě nás měl navštívit už na jaře. Nemoc tomu tehdy zabránila.

Všestranný umělecký talent našeho hosta sliboval zajímavé setkání. Kdo přišel, rozhodně nebyl zklamán. Naopak. Naplněný Společenský sál KKD se opravdu dobře bavil. Ať už to bylo při čtení povídky z knihy Tata a jeho syn, v níž ústřední postavou je autorův otec, nebo při vtipných odpovědích na otázky z publika.

Pan Goldflam se rozpovídal o neúspěšném studiu medicíny a následné řadě zaměstnání, zavzpomínal na léta studia na JAMU, na své divadelní začátky a posléze bohatou všestrannou  divadelní činnost, vyprávěl také o své rodině, o svých dětech, které ho inspirovaly k napsání pohádek.  Řeč přišla i na jeho zkušenosti z filmování.

A taky jsme se dověděli, že je hodný režisér, nechává hercům volnost, protože dobrý herec podle Arnošta Goldflama nepotřebuje vedení, sám s invencí naplní a rozehraje scénář. Na otázku, jak relaxuje, co ho nabíjí, z čeho čerpá ten nesmírný elán a vitalitu, které z něho čiší, odpověděl, že je to práce, její různorodost a pestrost. 

„Všechno to dělám rád, baví mě to,“ řekl Arnošt Goldflam. Pravdivost tohoto tvrzení byla cítit z každého jeho slova. I díky tomu byla atmosféra úterního podvečera  skvělá.

Mgr. Libuše Procházková

Fotogalerie
Autorka fotografií Jana Valiašková